Metaalspuittechnieken / Thermisch spuiten / Vlamspuiten

Thermisch spuiten / Vlamspuiten behoren tot de technieken die SMIT Technicoat gebruikt om een metaal, metaallegering aan te brengen. Deze metaalverbinding, in draad- of poedervorm, wordt door middel van een thermisch spuitpistool gesmolten en verstoven op een oppervlak ter verkrijging van een deklaag met verbeterde eigenschappen voor de functie van het onderdeel.

Metalen of keramische spuitlagen

Kostbare onderdelen zoals bijvoorbeeld pomp- aandrijfassen, slijt- en asbussen, astappen, waaier en plunjers etc. kunnen door SMIT Technicoat hersteld worden als er slijtage is opgetreden. De reparatie hiervan bestaat uit het aanbrengen van metalen of keramische spuitlagen die hierna weer op oorspronkelijke maat gedraaid of geslepen worden.

Geen kans op structuurverandering

Thermisch spuiten / Vlamspuiten is, met één uitzondering, een "koud" proces.Bij het "koud" spuitproces zal de temperatuur van het basismateriaal tussen de 50 en 200 °C blijven, hierdoor is er geen kans op structuurverandering en vervorming.

Het "warme" proces

Bij het "warme" proces word de aangebrachte coating ingesmolten zodat deze een lijn- en puntbelasting kan weerstaan. De spuitpoeders die hiervoor gebruikt worden, de zogenaamde zelfvloeiende legeringen, hebben als basismateriaal Nikkel of Cobalt, eventueel met toevoeging van Wolfraamcarbiden.

Geen structuurveranderingen en vervorming

Structuurveranderingen en vervorming van de onderdelen is bij het thermisch spuiten/vlamspuiten niet of nauwelijks aanwezig. Hierdoor kunnen deze processen plaatselijk en met precisie worden uitgevoerd. Mede dankzij onze slijp- en superfinish apparatuur kunnen wij ervoor zorgen dat er een hoogwaardig eindproduct ontstaat.

Vraag ons naar de mogelijkheden via onderstaand contactformulier.

Contactformulier

Captcha