SMIT Technicoat

Water, zuurstof, chemicaliën en temperatuurwisseling zijn de vijand van iedere beton- en
metaalconstructie. De Corrosie slaat toe en niet zelden ontstaan schades die bescherming
of renovatie noodzakelijk maken. Vakkundige behandeling door SMIT Technicoat in
Farmsum zorgt ervoor dat de economische levensduur aanzienlijk wordt verlengd en
dat corrosie lang geen kans meer maakt.

Reparatiebedrijf 

SMIT Technicoat in Farmsum is een reparatiebedrijf in de ruimste zin van het woord, dat alle reparaties op het gebied van slijtage, corrosie en chemische aantasting uitvoert. Voor de reparaties maakt men gebruik van verschillende reparatietechnieken.

Reparatietechnieken

Denk aan thermische spuittechnieken om metaallegeringen aan te brengen op kostbare onderdelen zoals assen, asbussen etc. Ook zijn er diverse lastechnieken voor het repareren van gietijzeren onderdelen tot het oplassen van stellietsoorten. SMIT Technicoat beschikt over een verspanende afdeling om allen machinale werkzaamheden in eigen beheer uit te kunnen voeren van draaien, frezen, boren tot rond- en vlakslijpen.

Coatingen

Op het gebied van coatingen wordt onder andere met hoogwaardige epoxy systemen gewerkt om aangetaste onderdelen of kostbare installaties te herstellen en beschermen  tegen corrosie, slijtage, cavitatie en chemische aantasting.

Met opdrachtgevers in Nederland en de door ons omringde landen, werkt SMIT Technicoat probleemoplossend in alle takken van industrie van chemisch- en petrochemische industrie tot en met de papierindustrie.

Alexander Smit

Alexander Smit van SMIT Technicoat  is al meer dan 18 jaar actief met deze materie en weet wat er in de markt speelt. Het grote verschil is dat wij ons nu puur richten op reparaties. Wij doen het specialistische werk. Negentig procent van het werk vindt plaats in de werkplaats in Farmsum, de andere tien procent wordt op locatie uitgevoerd. Dit kan bijvoorbeeld het herstellen van beton door het aanbrengen van een vloercoating. Of aangetaste onderdelen die niet van de locatie kunnen worden verwijderd “Die herstellen wij dan ter plekke”.